Information

Här finns information om hur Du beställer publikationer från Värmlands Släktforskarförening. Läs igenom informationen!

Vill Du gå direkt till våra publikationer klickar du här!

Så här beställer Du via mail
För att köpa någon av våra publikationer skickar Du enklast ett mail till Postorder. Skriv namnet på det Du vill beställa, och glöm inte Din egen adress, så vi vet vart vi ska skicka försändelsen.

Så här beställer Du via hemsidan
Du kan även beställa genom att beställa via formuläret Beställ publikation.

Leveranstid
Normal leveranstid 1-2 veckor. Vi har numera inga publikationer på lager, utan tar fram ett exemplar vid beställning.

Så här betalar Du
Publikationerna får ej betalas i förskott via PlusGirot i och med att kostnad för Postens porto tillkommer. Vi skickar en faktura och därför måste vi få ditt telefon- och personnummer tillsammans med din beställning.

Så här betalar Du utanför Sverige
Utländska köpare som ej kan betala till svenskt eller norskt plusgiro, måste betala i förskott. Kreditkort kan ej användas. Kontakta Postorder för prisuppgift och instruktioner. Vi kan för närvarande även ta emot betalning via Pay-Pal.

Att tänka på angående hantering av inbundna publikationer
De flesta av publikationerna är inbundna i Bindomatic-mappar. Ett system med limhäftning och skyddande plastomslag. De blir då betydligt billigare i framställning än med trådbindning, men tyvärr inte lika hållbara. Undvik därför att trycka i bokens mitt då den är uppslagen. Limningen kan då spricka, och blad lossna. Bibliotek och liknande får tjockare register i gaffelpärm för större hållbarhet, vilket även privatpersoner kan få mot särskild beställning. Skicka ett mail till Postorder för prisuppgift.

De äldre registren i pappersformat
Innan vi fick våra kyrkboksregister på CD, såldes de i pappersformat. Dessa går fortfarande att beställa. Information om dem finns här. För priser kontakta Postorder.

Hur får DVD/CD installeras?
CD-skivor får installeras på fler datorer, men enbart inom köparens familj. Bibliotek och andra institutioner, som är medlemmar i Värmlands Släktforskarförening, får installera på alla önskade datorer, även på filialer inom kommunen. Produkten får inte lånas ut.

Publikationernas olika format
De olika formaten förklaras av följande tabell. Om man kan välja format framgår det av prislistan.

FormatSymbolInformation
Trycksakbook1Levereras som bok eller häfte
DVD/CDdvd1Levereras på DVD eller CD.
USBusb1Levereras på USB-minne. Kostnad 50 SEK/minne. Beställs flera olika DVD/CD samtidigt levereras de på ett USB-minne. Det medföljer ett instruktionsblad, men viss Windows-/Datorvana kan krävas för installation eller användning
Fil/Nedladdningdiskett1Levereras som fil via mail/nedladdning. Du får rabatt om detta alternativ väljs. Det kan krävas att du kan skapa/hantera en mapp på din dator, samt packa upp en zip-fil till denna mapp.

Mer information/nyheter
Det finns mer information om publikationen och/eller minimikrav på din dator. Klicka på infosymbolen vid respektive publikation för att läsa mer.

information1Information om publikationen
new1Nyhet eller ny version markeras så här

Medlemsrabatt
Det ska löna sig att vara medlem. Medlemmar i Värmlands Släktforskarförening får minst 10% rabatt på angivna priser, så ange ditt medlemsnummer när Du beställer.
OBS! Gäller endast våra egna publikationer med röda priser.

Andra publikationer
Vi säljer även några av Sveriges släktforskarförbunds publikationer på kommission.

En mängd annan litteratur som har samband med Värmland har recenserats i vår medlemstidning VärmlandsAnor. Dessa recensioner kan läsas här. Denna litteratur kan inte köpas från föreningen, utan från respektive författare enligt uppgift vid recensionen.

Värmlands Släktforskarförenings hemsida