Jour

Forskarhjälp på Arkivcentrum

OBS! På grund av Coronavirusets spridning är forskarhjälpen inställd fr o m 19 mars 2020 och tills vidare!

Varje torsdagskväll under hösten från vecka 38 till vecka 50 samt under våren från vecka 2 till vecka 20  har Arkivcentrum kvällsöppet torsdagar  kl 16-19 (reservation för helgdagar och “röda” dagar), då det finns en erfaren forskare från föreningen på plats i Arkivcentrums forskarsal, som Du kan diskutera Dina frågor med. Nybörjare får hjälp med att komma igång med sin forskning, släktutredningar utförs inte. Alla forskarplatser är sällan upptagna, men vill du vara säker på att få plats kan du boka via forskarexpeditionens telefon 010 – 833 11 80.

Du som hjälper till ska ha kunskaper i släktforskningens metodik, samt även kunna läsa gammal skrivstil. Du bör även vara bevandrad i förbundets databaser samt internets släktforskningstjänster, såsom Arkiv Digital och Riksarkivet.

Du som har forskarhjälpen parkerar på ordinarie betalplats, avgiften fås tillbaka mot inskickat kvitto till föreningens kassör.

Om du, som jourhavande, får akut förhinder, är det önskvärt att du meddelar arkivcentrum detta, så att de kan få in en ersättare. Om du blir något sen är det också bra att de får veta detta, så de inte ringer in ersättare i onödan.

Cirkelledare som besöker Arkivcentrum med sina cirkeldeltagare, ansvarar i första hand själva för att hjälpa sina elever.

Följande datum är bokade/lediga. Skulle Du få förhinder på bokat datum, hör då av dig till någon av de övriga om ni kan byta dag.

Vill Du hjälpa till,  kontakta Peter Borg
jour@varmlandsrotter.se
eller skicka ett sms till mobilnummer 073-0484619

Jourdatum och jourhavande släktforskare

 

OBS!  VIKTIG INFORMATION:

Då har Värmlandsarkiv tagit beslut om att forskarsalen tills vidare  från 19/3 kommer att hållas stängd på torsdagar kl. 16-19 beroende på risk för virussmittan. Hjälpbehövande hänvisas under tiden till vår Facebookgrupp.

—————————–

Uppdatering 2020-08-11

Värmlandsarkiv har idag beslutat att med hänvisning till den fortfarande aktuella Coronapandemin  tillsvidare fortsätta att hålla forskarsalen stängd på torsdagar mellan kl. 16-19 vilket innebär att forskarhjälpen från Värmlands släktforskarförening tyvärr fortsätter att utebli.

—————————–

Uppdatering 2020-10-28 

Inskränkningarna angående torsdagskvällarnas öppettider förlängs även under våren 2021.