Jour

Forskarhjälp på Arkivcentrum

Varje torsdagskväll under hösten från vecka 36 till vecka 50 samt under våren från vecka 2 till vecka 24  har Arkivcentrum kvällsöppet torsdagar  kl 16-19 (reservation för helgdagar och ”röda” dagar), då det finns en erfaren forskare från föreningen på plats i Arkivcentrums forskarsal, som Du kan diskutera Dina frågor med. Nybörjare får hjälp med att komma igång med sin forskning,  släktutredningar utförs inte. Alla forskarplatser är sällan upptagna, men vill du vara säker på att få plats kan du boka via forskarexpeditionens telefon 010 – 833 11 80.

Du som hjälper till ska ha kunskaper i släktforskningens metodik, samt även kunna läsa gammal skrivstil. Du bör även vara bevandrad i förbundets databaser samt internets släktforskningstjänster, såsom Arkiv Digital och Riksarkivet.

Du som har forskarhjälpen parkerar på personalparkeringen och hämtar parkeringstillstånd i expeditionen. Tillståndet måste ovillkorigt återlämnas innan du åker hem. Är den parkeringen full parkerar du på ordinarie betalplats, avgiften fås tillbaka mot inskickat kvitto till föreningens kassör, ersättning för resor till och från Karlstad betalas ut för den som så önskar.

Om du, som jourhavande, får akut förhinder, är det önskvärt att du meddelar arkivcentrum detta, så att de kan få in en ersättare. Om du blir något sen är det också bra att de får veta detta, så de inte ringer in ersättare i onödan.

Cirkelledare som besöker Arkivcentrum med sina cirkeldeltagare, ansvarar i första hand själva för att hjälpa sina elever.

Följande datum är bokade/lediga. Skulle Du få förhinder på bokat datum, hör då av dig till någon av de övriga om ni kan byta dag.

Vill Du hjälpa till,  kontakta Peter Borg
jour@varmlandsrotter.se
eller skicka ett sms till mobilnummer 073-0484619

———————————————————————————-

Våren 2024, torsdagar kl. 16-19

11/1   Lennart Sennmark
18/1   Dennis Gröning
25/1   Peter Borg
1/2      Ulla Nilsson & Ann-Greth Carlsson
8/2      Ingegerd Karlstedt & Eva Lejrin
15/2    Siv Janson
22/2   Lars-Göran Jansson
29/2    Ulla Nilsson & Ann-Greth Carlsson
7/3       Lars-Göran Jansson
14/3    Lisbeth Wärme
21/3    Ulla Nilsson & Ann-Greth Carlsson
4/4       Siv Janson & Lisbeth Wärme
11/4    Peter Borg
18/4     Berith Hemmingberg
25/4     Anneli Johannesson
2/5       Britt-Marie Johansson
16/5    Britt-Marie-Johansson
23/5     Ingegerd Karlstedt & Eva Lejrin
30/5     Peter Borg
13/6     Ingegerd Karlstedt & Eva Lejrin

Värmlands Släktforskarförenings hemsida