Bli kursledare för grundkurser i släktforskning

Steg 1 i Karlstad 23–24 oktober 2021

Alternativt kursdatum: I dagsläget planerar vi för att kursledarkursen ska kunna genomföra i höst, men vi följer naturligtvis utvecklingen och myndigheternas rekommendationer och beslut. Om kursen måste flyttas fram på grund av smittorisk hålls den istället 29–30 januari 2022.

Sveriges Släktforskarförbund håller kursledarkurser runt om i Sverige

Nu har turen kommit till Karlstad för vår steg 1-kurs för släktforskarkursledare. Under kursen tar vi upp pedagogik och delar med oss av tips och knep som kan vara bra för den som vill hålla en släktforskarkurs.

En viktig del av kursen är möjligheten att få lära känna andra kursledare och lära av varandra, men vi går naturligtvis igenom en hel del teori också.

Målet är att våra kursledare ska känna sig säkrare i rollen som kursledare. Vi vill även underlätta för våra medlemsföreningar som vill satsa på kursverksamhet.

Föreningarna har en viktig uppgift att fylla för att höja kunskapsnivån bland släktforskare genom utbildning – på köpet tror vi att de får både marknadsföring, nya medlemmar och bättre ekonomi.

Deltagarna ska ha goda förkunskaper i släktforskning.

Kurstider

Kl 10 på lördagen har den som vill möjlighet att vara med på ett besök på Arkivcentrum Värmland (arkivcentrumvarmland.se) och Föreningsarkivet (separat anmälan). Kursen ges lördag kl 12–18.30 med middag kl 19, söndag kl 8–12 med möjlighet till gemensam lunch därefter.

Allmän information

Anmäl dig senast 22/9 via e-post till kurs@rotter.se. Ange om du haft någon släktforskarkurs tidigare och om det är någon/ något släktforskar- eller hembygdsförening eller studieförbund som står bakom din anmälan.

Läs mer om kursen på: www.rotter.se/forbundet/kurser eller kontakta Viktoria Jonasson.

E-post: kurs@rotter.se

Telefon: 0725-56 56 39.

Kursavgift 1 930 kronor.

Nästa kurstillfälle för steg 1-kursen planerar vi hålla i Hässleholm 13-14 november 2021.

Det går bra att skicka en intresseanmälan redan nu till: kurs@rotter.se.