Släktforskardagarna i Växjö 1-2 september

Fortnox Arena fylldes av montrar och besökare

Årets släktforskardagar arrangerades i Växjö och det var Kronobergs Genealogiska Förening som var värdar för arrangemanget.  Värmlands Släktforskarföreningen hade ordnat med bussresa till Växjö inklusive övernattning. Ett 25-tal medlemmar tog chansen att följa med på den. Vi hade som tidigare år en monter där våra egna publikationer visades och såldes, och vi hjälpte till med lite släktforskartips.

Elisabeth, Ulf och Berith i vår monter

Värmland var verkligen väl representerade i Växjö, och vi är extra stolta över att vår Hans Olsson invaldes i Sveriges Släktforskarförbunds styrelse. Ett stort grattis Hans!

Storsäljaren var förstås nya Värmlands Kyrkboksregister 4 som vi visste var efterlängtad. Den gick åt ”som smör i solsken”! Det går bra att beställa Värmlands Kyrkboksregister 4 här på VärmlandsRötter.

Årsstämman hölls på fredagen och det var endast en punkt som blev livligt diskuterad och det var hur förbundets framtida ekonomiska förutsättningar presenterades. Sveriges Dödbok 7 som släpps i slutet av november 2018 förväntas bli en storsäljare, och Erland Ringborg, förbundets ordförande,  släppte  nyheten om att man även kommer att ge ut Sveriges befolkning 2000 och Sveriges befolkning 2010!!! En inspelning (ca 1 timme lång) från årsstämman kan Du hitta här.

Erland Ringborg, Sveriges Släktforskarförbund

Summerar vi de här dagarna så hörde vi många nöjda röster både gällande Släktforskardagarna i sin helhet, vår bussresa och vårt deltagande.

Väl mött 2019 i Borås 24-25 augusti!