En hôger Sellere – styrelsemöte i Sillerud

Vårens sista styrelsemöte är enligt traditionen utlokaliserat och den här gången hade Carl-Johan Ivarsson förtjänstfullt tillsammans med Silleruds hembygdsförening fått ihop en trevlig dag. Det var Ann-Christin Gunnegård , Karin Salomonsson Nilsson  och  Rickard Ohlin från  hembygdsföreningen  som höll i taktpinnen. Tyvärr kunde inte Carl-Johan vara med den här dagen.Sonja, Britt-Marie, Ulf, Eva och Karin framför hembygdsgården.

Gunnar, Ulf, Berith och Britt-Marie. Morgonfika med hemlagad rabarberpaj.

Vi hade styrelsemöte och som vanligt avhandlades många punkter, så många att vi beslutade att införa ”arbetsmöten” för styrelsen som tidsmässigt kommer att ligga mellan ordinarie styrelsemöten. Näst på gång då det gäller föreningen är sommarens olika yttre arrangemang.

I samband med lunchen berättade Rickard Ohlin om Sillerudsbon Peter Fjellstedt som från fattiga förhållanden lärde sig en stor mängd språk och efter studier i Karlstad och Lund blev präst. En fantastisk berättelse om en person med en fantastisk språkbegåvning.

I Silleruds kyrka fick vi en guidning och hade möjlighet att studera denna intressanta byggnad.Karin och Ann-Christin guidar.

Ulf, Thore, Eva och Britt-Marie lyssnar på intressanta fakta.

Föreningen fick motta ett exemplar av Silleruds hembygdsförenings bok ”En hôger Sillere” och för den som inte är expert på värmländska dialekter så kan man översätta det med ”Man minns/kommer ihåg Sillerud” något som vi i styrelsen kan skriva under på efter denna trevliga dag!