Släktforskningsträff i Flatvik

Värmlands Släktforskarförening blev inbjudna av Föreningen Flatviksgården, Östra Fågelvik för att hålla en introduktion i släktforskning. Igår, 10 april, var det dags och ett 20-tal personer mötte upp i det gamla missionshuset, en fantastisk uppslutning!

Britt-Marie berättade om hur man kommer igång med släktforskning, samt presenterade föreningen, Kjell pratade om DNA-forskning och om att det är viktigt med en grundforskning först, samt att man behöver kunskap om hur man tolkar resultatet av sitt inlämnade DNA-prov. Jag visade Arkiv Digital och vi sökte oss ett antal generationer bakåt på en av deltagarnas släktgren.

Fikapaus i Flatviksgården halvägs in i programmet

Blev en riktigt lyckad kväll, och intresset bland deltagarna  var stort.

Tack till Anders Nilsson och Ulf Rudqvist som bjöd in oss!