Inspelade i Värmland

Mellan 1946 och 1963 gjordes inspelningar av 210 värmlänningar från 55 socknar. Syftet var att bevara dialekter och folkminnen. Föreningen har fått en förfrågan om att hjälpa till att finna levande ättlingar till dessa personer för att få deras tillstånd att publicera dessa intervjuer så att de blir tillgängliga för alla. Tänk att få höra sin mormor mors röst från 1950-talet!!!

Läs mer om projektet och vilka de intervjuade är och hur Du kan hjälpa till här:
Inspelade i Värmland 1946-1963

Vilka socknar som hittills adopterats finner Du här:   https://start.varmlandsrotter.se/inspelade-i-varmland-socknar/

Är Du intresserad att hjälpa till så adopterar Du en socken genom att skicka ett mail till vsf@varmlandsrotter.se där Du anger: socken, ditt namn och din mailadress.

Vi hoppas att samtliga socknar adopteras så snabbt som möjligt så att alla får en kontaktperson. Då kan de som känner till något om en inspelad person, eller till och med är en ättling kontakta socknens kontaktperson och dela med sig av sina uppgifter.