calendar

Här presenteras alla våra program- och forskarhjälpstillfällen.

Kalendern under respektive lokalgrupp eller Karlstad visar en filtrerad kalender.


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Karlstad – Arkivens dag

9 november, 2019 kl. 11:00 - 15:00

11.15
Visning av kommunarkivet. Arkivarie Ulrika Karlsson visar och berättar om ett urval av de historiska handlingar som kommunarkivet förvarar. Max 15 pers. Biljetter hämtas vid ”Kartbordet” i kommunarkivets lokaler. Samling i kommunarkivets lokaler. Ca 30 min.

12.00
Föreläsning i Karlstadsrummet: ”Gömt och glömt i Karlstads kommunarkiv”. Arkivarie Anna Melander berättar om lite udda arkivfynd. Ca 45 min.

13.15
Visning av kommunarkivet. Arkivarie Ulrika Karlsson visar och berättar om ett urval av de historiska handlingar som kommunarkivet förvarar. Max 15 pers. Biljetter hämtas vid ”Kartbordet” i kommunarkivets lokaler. Samling i kommunarkivets lokaler. Ca 30 min.

14.00
Föreläsning i Karlstadsrummet: ”Det demokratiska genombrottet och stadsfullmäktigevalet i Karlstad 1919”. Professor emeritus Bengt Schüllerqvist. Ca 45 min.

Mellan föreläsningarna i Karlstadsrummet rullar Åke Hermanssons filmer ”Länge leve Karlstad” och ”De mörka åren”. Filmerna visas i samarbete med Värmlandsarkiv som förvarar Åke Hermanssons arkiv.

I kommunarkivets lokaler finns Värmlands släktforskarförening för att hjälpa till med släktforskarfrågor, och där finns även historiska kartor och lite Karlstadslitteratur till försäljning.

Arrangörer: Karlstads Kommunarkiv, Karlstadsrummet, Värmlands Släktforskarförening.

Detaljer

Datum:
9 november, 2019
Tid:
11:00 - 15:00
Evenemang Kategorier:
, , ,

Plats

Karlstads bibliotek
Västra Torggatan 26
Karlstad, Värmland 65184 Sverige
+ Google Map
Telefon:
054-540 24 00
Webbplats:
https://www.bibliotekvarmland.se/web/arena/bibliotek/stadsbiblioteket-i-karlstad

Värmlands Släktforskarförenings hemsida