Släktforskningsträff i Flatvik

Värmlands Släktforskarförening blev inbjudna av Föreningen Flatviksgården, Östra Fågelvik för att hålla en introduktion i släktforskning. Igår, 10 april, var det dags och ett 20-tal personer mötte upp i det gamla missionshuset, en fantastisk uppslutning!

Britt-Marie berättade om hur man kommer igång med släktforskning, samt presenterade föreningen, Kjell pratade om DNA-forskning och om att det är viktigt med en grundforskning först, samt att man behöver kunskap om hur man tolkar resultatet av sitt inlämnade DNA-prov. Jag visade Arkiv Digital och vi sökte oss ett antal generationer bakåt på en av deltagarnas släktgren.

Fikapaus i Flatviksgården halvägs in i programmet

Blev en riktigt lyckad kväll, och intresset bland deltagarna  var stort.

Tack till Anders Nilsson och Ulf Rudqvist som bjöd in oss!

Anmäl dig till resan till Växjö

Påminnelse

Nu är sista chansen för din anmälan att följa med på vår bussresa till Släktforskardagarna i Växjö 1 – 2 september.

Vi behöver flera anmälningar för att resan skall bli av. Se tidigare inbjudan i VärmlandsAnor eller på vår hemsida varmlandsrotter.se.

Sista anmälningsdag är 15 april. När anmälningstiden gått ut skickar vi information till de som anmält sig om resan blir av eller ej. Betalning gör du efter att du fått besked om resan.

Läs programmet här.

Släktforskningens dagar i Göteborg – vi var där!

Värmlands Släktforskarförening deltog i lördags (17/3) vid Släktforskningens dagar i Göteborg, inbjudna av Göteborgsregionens Släktforskare. Arrangemanget hölls i Stadsbiblioteket – Götaplatsen. Det var Britt-Marie och undertecknad som höll ställningarna denna gång.

Britt-Marie vid vårt bokbord strax innan mässan öppnas

Många stannade till vid vår monter och det blev många trevliga samtal, och vi hjälpte till med att söka efter lite värmländska anor. Bra försäljning av våra trycksaker och CD/DVD:er. Stundtals var det nästan lite kö hos oss, vilket ju är extra kul. Bokbordet innehöll vårt eget material, däribland nya ”Domboksregistret för Gillbergs och Näs härad”.
Många med anknytning till Värmland uppskattade att vi fanns på plats

Ett 15-tal utställare fanns på plats, däribland Arkiv Digital, Riksarkivet och Family Search så vi var i gott sällskap.

Intresserade besökare tar del av utbudet

Sammanfattningsvis ett trevligt arrangemang!

Värmlands Släktforskarförenings hemsida